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Grape Exportation History since 1930Exportando uvas de mesa desde 1930

Since 1930 exporting only the best

The Gioia family’s table grape exportation business started in 1930,  when Mr. Guerino Gioia coming from Mendoza, Argentina, arrived at Llay Llay, Aconcagua valley, Chile, with the idea of growing table grapes for exportation. In 1934 his family  business exported table grapes for the first time – it was the first table grape exportation from Chile at all. In 1950 his sons Americo and Bruno Gioia took over the company and established at San Felipe in the Aconcagua valley. They have been dedicating a lifetime to the growing, packing, cooling and exporting of table grapes widening their range of fresh fruit products by the exportation of walnuts, kiwis and avocados during the last ten years. Currently the Gioia company is one of Chile’s biggest private producers exporting about 1.5 million boxes of  table grapes as well as 400.000 kilograms of walnuts, kiwis and avocados.

Exportando la mejor fruta desde 1930

El negocio de las uvas de mesa de la familia Gioia comenzó en 1930 cuando el Sr. Guerino Gioia G. llegó a Llay Llay, Aconcagua, Chile desde Mendoza, Argentina con el objetivo de cultivar uvas de mesa para exportación. La primera familia en exportar uva de mesa fue en 1934 y fue la primera exportación de uva de mesa chilena. En 1950, sus hijos Américo y Bruno Gioia toman el control de la empresa y se establecen en San Felipe, Valle de Aconcagua. han dedicado su vida al cultivo y exportación de uva de mesa. Los últimos diez años se han producido otras frutas de exportación como las nueces, kiwi y paltas. Actualmente, la empresa Gioia es uno de los mayores productores privados de Chile, exportando alrededor de 1,5 millones de cajas de uva de mesa, 400.000 kilogramos de nueces, kiwis y paltas.